Alla ♥ dag

2011-02-14 @ 11:25:45 Länk till inlägget For eternity Kommentarer (1)

Alla hjärtans dag är en temadag som firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.


Firandet av ett helgon med namnet Valentinus den 14 februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet, men exakt vem denne var är oklart. Flera olika martyrer med namnet Valentinus från 200- och 300-talet är dokumenterade, även om nästan ingenting konkret är känt om dem. Enligt en sen medeltida helgonlevnad ska Sankt Valentinus ha återgett synen åt sin fångvaktares dotter - något som kom att inlemmas i vissa moderna historier om Sankt Valentin.


Det sägs att Valentin innan sin halshuggning lyckades smuggla ut ett kort till sin förälskelse, dottern till fångvaktaren, undertecknad ”Din Valentin ”och därmed myntade sedvänjan att ge varandra kort. Enligt sägnerna ska Sankt Valentin inte bara ligga bakom traditionen med alla hjärtans dagkort, utan även vara upphovsman till givandet av blommor på denna kärlekens dag - han sägs ha uppskattat att plocka blommor för att sedan ge till kärlekspar.


Istället för alla klyschiga puttinutti texter som alla skriver så får ni en förklaring till varför Alla hjärtans dag finns. Och en bild på min fina pojkvän bara för att, och för att han är den bästa som finns. Trots att han bor i Åre. ♥



Kommentarer
Postat av: joanna- Att leva med Aspergers syndrom!



Hej!

tänkte bara tipsa att du kan vinna ett jätte fint tandsmycke i 24k guld i min blogg:)

klicka för att komma direkt till tävlingen

http://domkallarmighannes.blogspot.com/2011/02/vinn-ett-snyggt-tandsmycke.html

Kram:)

2011-02-15 @ 17:54:30
URL: http://domkallarmighannes.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback